Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Sefaköy Anadolu Lisesi

Telefon : 0 212 579 05 62
Belgegeçer : 0 212 580 25 55
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://sefakoyanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : GÜLTEPE MAH. REYHAN CAD. NO 25 İÇ KAPI NO 1 KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL
VİZYON : Öğretmen ve öğrencileri tarafından içinde yaşadıkları çağın bütün imkânları kullanılarak sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda özgün proje ve çalışmaların ortaya konduğu örnek ve lider bir okul olmaktır.
MİSYON : Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları ve Temel İlkeleri doğrultusunda Atatürk İlke Ve İnkılâplarına bağlı İçinde bulunduğu çağın bilimsel ve teknolojik gelişmelerine açık, okuyan, sorgulayan, hür düşünebilen, millî ve manevi değerlerine bağlı, hak ve adaletten yana tavır koyan, kendisini milletini ve insanlığı yaşatmaya ve sorunlarına çözüm aramaya adayan, kültürel değerlerini yaşayan ve yaşatan, Türkçeyi iyi kullanabilen, farklılıklara saygılı, duygudaşlık kurabilen, iletişim ve problem çözme becerisi gelişmiş, ekip çalışmasına yatkın, açık ve sosyal bir varlık olarak sürekli kendini yenileyen, yabancı bir dil bilmenin öneminin bilincinde, medya okuryazarı, bilişim teknolojilerini kullanabilen, tarihi köklerinden ve inanç değerlerinden aldığı güçle geleceği kurgulayan bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Temel Değerlerimiz: 1.Dürüst, tarafsız ve güvenilir olmak 2.Adil olmak 3.Sevgi dolu ve hoşgörülü olmak 4.iletişime açık olmak 5.Öğrenci odaklı olmak 6.Verilerle ve süreçlerle yönetmek 7.Çözüm üretmek 8.Önerilere açık olmak 9.Sürekli iyileştirme çabasında olmak 10.Yenilikçi olmak 11.Tam katılımı sağlamak 12.Kurum kültürünü oluşturmak 13.Yaşam boyu öğrenme anlayışını yerleştirmek 14.”Önce insan” anlayışına sahip olmak 15.İnsan kaynaklarını etkili yönetmek

Öğretmen :53
Öğrenci :1004
Derslik :24
Konferans Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2450
Revir:1
Öğretim Şekli :Tekli Eğitim
Saatler : 09:00-15:45
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce ve Almanca
Isınma : Doğalgaz Kalorifer
Servis : Okulumuzda öğrenci taşımacılığı yapan servis vardır.
Ulaşım : Okulumuza ilçe içerisinden minibüs,otobüs gibi araçlarla kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca okulumun kapısının önü Sefaköy Lisesi adı ile otobüs durağıdır.Bu duraktan 89 A ve 89 B otobüsleri geçmektedir.Okulumuz Atatürk Havaalanını Edirne istikametine geçtikten sonra Beşyol durağından sağa içeri girilerek ulaşılan bir noktadadır. E 5 kara yoluna,Beşyol ve Florya otobüs ve metrobüs duraklarına 200 metre uzaklıktadır.
Yerleşim Yeri : -
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl ve ilçe merkezine ortalama uazklıktadır
Kontenjan Bilgileri : 9. Sınıf: 122 10. Sınıf: 372 11. Sınıf: 206 12. Sınıf: 308
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz yerel yerleştirme ile öğrenci almaktadır.2021-2022 eğitim öğretim yılı yerel yerleştirme sonuçlarına göre en düşük puan 94,203 dir.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 167
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 70
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda kız ve erkek olma üzere Futbol, Voleybol, Basketbol ve Atletizm takımları vardır.Bu türden sportif faaliyetler aktif olarak yürütülmekte ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuzda akademik çalışmaların yanında üniversitelerle işbirliği kapsamında bilimsel çalışmalar yürütülmektedir.
Proje Çalışmaları : Okulda Bilimsel proje çalışmaları yapabilmek amaçlı eğitim faaliyetleri ve Sosyal sorumluluk faaliyetleri yürütülmektedir.
Diğer Hususlar : Okulumuzda yurt içi ve yırt dışı geziler,çevrecilik faaliyetleri,yayıncılık ve fotoğrafçılık faaliyetleri,resim ve müzik çalışmaları başarılı bir şekilde yürütülmektedir.
Yazdır :